Jäsenkirje 7 / 2021

Vuosityöaikawebinaari ma 29.11.2021 klo 16:00 – 18:00

Luottamuskierroksen aikana, luottamusmiehille esitettiin monia vuosityöaikaan liittyviä kysymyksiä. Tämän perusteella havaitsimme tarpeen tämän tyyppiselle koulutukselle. Erityisesti toivomme uusien opettajien osallistuvan tähän koulutukseen. Koulutus on suunnattu kaikille vuosityöajassa oleville opettajille ja se pidetään Teamsillä. Ennakkokysymyksiä voit lähettää pääluottamusmies Jaana Antilalle sähköpostilla osoitteeseen jaana.antila@winnova.fi. Tästä pääset liittymään mukaan webinaariin.

Työsuojeluvaltuutetunvaalit 22. – 26.11.2021

Vaalit toimitetaan sähköisesti. Sait ma 22.11. sähköpostiviestin, otsikkona ”Työsuojeluvaltuutetun vaalit” ja lähettäjänä ”Työsuojeluvaalit”. Viestissä on linkki sähköiseen äänestykseen.

Voit äänestää yhtä työsuojeluvaltuutettua ja yhtä varavaltuutettua.
Työsuojeluvaltuutettuja valitaan kaksi ja heille varajäsenet siten, että yhteistoiminta-alueina ovat Pori/Ulvila ja Rauma/Laitila.  Lue lisää Wintran uutisesta. Muista äänestää!

Yhteenveto yhdistyksen hallituksen 8.11. pidetystä kokouksesta

Rehtori Juha Vasama piti yhdistyksien hallitukselle katsauksen koulutustarjontasuunnittelusta lukuvuodelle 2022-2023. Yhdistyksen hallitus tapaa yrityksen johtoryhmän to 25.11. ja tapaamisessa käsitellään mm. seuraavia asioita: vuosityöaikasuunnitelmien laatiminen, päivittäminen ja työajanseuranta, lukuvuoden 2022-2023 työpäiväsuunnitelmat ja työpäivän juoksutus. Hallitus teki päätöksen ettei yhdistys osallistu Nenäpäivä-keräykseen. Seuraava hallituksen kokous 16.12.

Educa-messut 28.1. -29.1.2022

Valtakunnalliset opetusalan messut, Educa järjestetään 28.-29.1.2022 Messukeskuksessa, Helsingissä. Satakunnan alueyhdistys on järjestämässä kuljetuksia tapahtumaan seuraavasti.

 • pe 28.1. esimiespäivään meno-paluukuljetus oajläisille esimiehille
 • la 29.1. meno-paluukuljetus messuille
 • la-su 29.-30.1. meno-paluukuljetus messuille ja järjestöristeilylle

Rekisteröidy messukävijäksi täältä.

Esimiespäivä pe 28.1.2022

Educa-messujen perjantaipäivän ohjelma on erityisesti suunnattu koulutusalan esimiehille. OAJ Satakunnan alueyhdistys järjestää oajläisille esimiehille meno-paluu kuljetuksen pe 28.1.2022. Mikäli toimit esimiehenä, voit ilmoittautua matkalle tästä. Perjantain kuljetusaikataulun ja kutsun voit ladata tästä itsellesi.

Opettajien messumatka la 29.1.2022

OAJ Satakunta järjestää kuljetuksen Educa-messuille ja järjestöristeilyille tammikuussa. Varaa päivät itsellesi kalenteriin ja tule mukaan messumatkalle lauantaina. Ilmoittautumiset 12.1.2022 mennessä täältä. Lauantain bussiaikataulun voit ladata täältä.

Opettajien messumatka ja jäsenristeily 29.-30.1.2022

Jäsenristeilylle on vielä saatavilla muutamia paikkoja ja risteilyn varata OAJ:n palvelun kautta. Tämän uutisen kautta saat ohjeita varauksen tekemisestä https://www.oaj.fi/oaj/educa/risteily-2022/

Ilmoittaudu bussimatkalle ja Educa-messuille täältä. Lauantain menomatkan ja sunnuntain paluumatkan aikataulun voit ladata täältä.

Kategoriat: Kirjoitukset | Jätä kommentti

Jäsenkirje 6 / 2021

Maailman opettajien päivä (MOP) 5.10.2021

Maailman opettajien päivää juhlistetaan ti 5.10., yhdistys tarjoaa kaikille yhdistyksen jäsenille kahvit, kahvisuolaista tai -makeaa 10 eurolla. Voit ottaa haluamiasi kahvilatuotteita kyseisellä summalla alla mainituista kahviloista. Ota mukaasi OAJ:n jäsenkortti ja vilauta sitä kassalla sekä sano, että olet opettajana WinNovassa.

 • Pori: Café Steiner, kauppakeskus Puuvilla, avoinna klo 10-20
 • Rauma: Rauman Puistokahvila, Valtakatu 2B, klo 8-20
 • Laitila: Ahoska, Keskuskatu 24, avoinna 10-15.30
 • Kullaa: Cafe Unsca Kullaa, Harjulantie 6, avoinna klo 7-18

OAJ:n eläkeilta 6.10. klo 18 Teamsillä

Tänä vuonna eläkeilta järjestetään etäyhteyden avulla. Tilaisuus on suunnattu henkilöille, jotka ovat seuraavan parin vuoden aikana jäämässä tai harkitset jäämistä eläkkeelle tai vuorotteluvapaalle, sekä kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Perinteiseen tapaa kouluttajana toimii OAJ:n lakimies Kai Kullaa. Linkki koulutukseen löytyy kutsusta tai voit liittyä tästä koulutukseen.

OAJ:n jäsenilta 21.10. klo 17 Huittisissa

OAJ:n hallituksen jäsenet Tuija Mäntsälä ammatillisista opettajista ja Tero Koskinen YSI-opettajista tulevat kertomaan meille ajankohtaisista asioista ja samalla kuulemaan meidän terveisemme OAJ:n hallitukselle. Tilaisuus pidetään Pellonpään koululla, Opintie 4. Tässä on jokaiselle OAJ:n jäsenelle mahdollisuus vaikuttaa OAJ:n toimintaan. Tilaisuus alkaa klo 17 ruokailutarjoilulla ja jäsenilta alkaa klo 18. Lataa kutsu itsellesi.

Ilmoittautumiset jäseniltaan viimeistään 7.10. oheisen lomakkeen kautta.

OAO-jaoksen ajankohtaisseminaari Tallinnassa 26.-28.11.2021

Lähde Satakunnan alueyhdistyksen ammatillisen jaoksen järjestämälle matkalle
jouluiseen Tallinnaan. Lähtö perjantai-iltana. Kaksi yötä ja ajankohtainen koulutus vasta uudistetussa Tallink City -hotellissa. Paluu sunnuntaina. Matkan omavastuu 120 euroa. Lataa itsellesi seminaarinkutsu ja ilmoittaudu mukaan (paikkoja rajoitetusti!).

Kulttuuribussi Helsinkiin 11.-12.12.

Vielä on ilmoittautumisaikaa jäljellä ja paikkojakin vielä vapaana.
https://www.oajsatakunta.fi/uutiset/kulttuuribussi-helsinkiin-11-12-12-2021/

Kategoriat: jäsenkirje | Jätä kommentti

Jäsenkirje 5 / 2021

WOPY:n syyskokous 3.9.2021

Syyskokouksen yhteydessä valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja toimikaudeksi 2022-2023:

 • Puheenjohtaja Kari Murro

Yhdistyksen hallitukseen valittiin toimikaudeksi 2022-2023:

 • Länsi-Suomen kauppa- ja kulttuuriopettajat ry, varsinainen jäsen Konsta Ojanen ja varajäsen Tarja Klemetti
 • Porin Aikuisopettajat ry, varsinainen jäsen Kimmo Liljeroos ja varajäsen Paula Aaltonen
 • Rauman ammattioppilaitokset opettajat ry, varsinainen jäsen Anne-Mari Ståhlström ja varajäsen Mervi Haapala
 • Rauman merialan opettaja ry, varsinainen jäsen Marita Kärki ja varajäsen Vesa Lähteenlahti

Hallituksessa jatkavat kauden 2022:

 • Länsi-Suomen aikuiskouluttajat ja -opettajat, varsinainen jäsen Olli Keränen ja varajäsen Päivi Hauhtonen
 • Porin ammatilliset opettajat ry, varsinainen jäsen Jari Myntti ja varajäsen Markku Anttoora
 • Rauman sosiaali- ja terveydenhuolto-oppilaitoksen opettajat ry, varsinainen jäsen Anu Sköld Nurmi ja Henna Mäntylä

Opettajan tekijänoikeudet webinaari ke 22.9. klo 16.30 – 18.00

OAJ järjestää seminaarin, jonka aiheena on ”Mitä opettajan tulisi tietää tekijänoikeuksista?” Lue lisää ja ilmoittaudu seminaariin täältä:

Maailmanopettajien päivä ti 5.10.

Tänäkin vuonna juhlistetaan wopyläistä opettajaa, YK:n kansainvälisenä opettajien päivänä. Merkitse päivä kalenteriisi ja seuraa tulevaa viestintää.

Eläkeilta ke 6.10.

Tänä vuonna eläkeilta järjestetään 6.10. etäyhteyden avulla. Linkki koulutukseen löytyy alueyhdistyksen kotisivuilta noin vuorokautta ennen koulutusta (www.oajsatakunta.fi). Perinteiseen tapaa kouluttajana toimii OAJ:n lakimies Kai Kullaa.

Jäsenilta to 21.10.

OAJ:n hallituksen jäsenet, Tuija Mäntsälä ammatillisista opettajista ja Tero Koskinen yleissivistävistä opettajista tulevat kertomaan meille ajankohtaisista asioista ja samalla kuulemaan meidän terveisemme OAJ:n hallitukselle. Tässä on jokaiselle OAJ:n jäsenelle mahdollisuus vaikuttaa OAJ:n toimintaan. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tulevat lähitulevaisuudessa, mutta merkitse päivä jo kalenteriin.

Ammatillisten opettajien ajankohtaisseminaari Tallinna 26.-28.11.

Ennakkoilmoittautuminen on jo auki, varaa paikkasi jo nyt. Tarkempi tilaisuuden ohjelma selviää lähitulevaisuudessa. Lataa matkan esite täältä. Tästä pääset ilmoittautumaan matkalle.

Kulttuuribussi 11.-12.12.2021 Helsinki

Yritetäänpä uudestaan: Kulttuuribussi Helsinkiin 11.-12.12.2021 Bussi kulkee Satakunnassa kolmea kutsussa esiteltyä reittiä. Bussimatkalla ajankohtaisia ay-asioita. Kulttuuriohjelmansa perillä Helsingissä jokainen osallistuja järjestää haluamallaan tavalla itse. Yhdistyksen omavastuu on 50 € /osallistuja sisältäen bussimatkan ja majoituksen kahden hengen huoneessa. Lue lisää ja ilmoittaudu matkalle mukaan.

Työsuojeluvaltuutettu 2022-2025

Tulossa myöhemmin syksyllä työsuojeluvaltuutetun vaalit järjestetään myöhemmin syksyllä 2022. Tarkempaa infoa tulossa lähiaikoina. Lue lisää OAJ:n nettisivuilta.

Kategoriat: jäsenkirje | Jätä kommentti

Jäsenkirje 4 / 2021

Hyvää lukuvuoden alkua kaikille!

Toivottavasti sait rentouduttua ja pääsit irti työasioista lomalla. Korona vaikuttaa läsnäolollaan edelleen syksyn toimintaan, mutta yritetään saada toiminta normalisoitua syksyn aikana.

Varaluottamusmies Rauma, Laitila ja Uusikaupunki

Luottamusmies Vesa Lähtenlahden henkilökohtaiseksi varahenkilöksi on valittu Janita Kivimäki. Onnea uuteen tehtävään!

WOPY:n syyskokous pe 3.9. klo 18 Eurajoella

Yhdistyksen syyskokous pidetään pe 3.9. klo 18 alkaen Vuojoen Kartanolla, Eurajoella. Ohjelmassa on mm. hyvää ruokaa murhamysteeri-illallisen merkeissä. Täältä pääset ilmoittautumaan kokoukseen.
Kokousmateriaalit voit ladata täältä: kokouskutsu, valtakirja, esityslista, talousarvio ja toimintasuunnitelma

Samikset la 11.9. klo 14 Sahakosken Pirtillä, Ahlaisissa

Tapahtuma on suunnattu ammatillisille opettajille, mukana tilaisuudessa on niin WinNovan, Sataedun, SAMKin, vapaan sivistystyön kuin taiteen perusopetuksen opettajia. Tule mukaan parantamaan työhyvinvointiasi ja tutustumaan muihin ammatillisiin opettajiin. Tilaisuudessa on tarjolla ajankohtaista tietoa edunvalvonnasta, SUP-lautailua, Frisbeegolfia, luontopolkua, hyvää ruokaa, savusanomista sekä erinomaista seuraa.

Voit ladata itsellesi tilaisuuden kutsun ja tapahtuman ohjelman. Täältä pääset ilmoittautumaan tapahtumaan.

Syysvaellus pe 20.8. klo 17, Eurajoella

Alueyhdistys järjestää opettajille syysvaelluksen Eurajoella. Kokoontuminen Linnamaan koululle (Linnamaantie 626, 27100 Eurajoki) klo 17, josta bussikuljetus Kuivalahden koululle. Vaelletaan Kuivalahden koululta Liinamaan koululle, reitin pituus on n. 13 km. Reitti on hyväkulkuista maastoa pääosin metsäautoteitä. Matkalla nautitaan erähenkiset kahvit ja kuullaan pala paikallishistoriaa. Vaelluksen jälkeen on Vuojoen kartanolla tarjolla iltapalaa klo 20 alkaen. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Täältä voit ladata itsellesi tapahtuman mainoksen, jossa on tarvittavat yhteystiedot. Täältä voit ilmoittautua syysvaellukseen.

Kulttuuribussi Helsinkiin 18.-19.9.

Matkalle startataan lauantaina aamulla, tarkempi matka-aikataulu lähetetään lähtijöille erikseen. Kulttuuribussin omavastuu 0n 50 € / osallistuja ja se laskutetaan osallistujalta. Helsingissä yövytään Hotelli Arthurissa.

Mikäli peruutat osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, peritään osallistujalta matkan kulut todellisten kulujen mukaisesti bussimatkasta ja hotellista.

Tarjolla on kolme matkareittiä Satakunnasta:

Reitti 1: Pomarkku -Kankaanpään linja-autoasema – Huittisten linja-autoasema – Helsinki

Reitti 2: Porin matkakeskus – Ulvilan pikavuoropysäkki (vt 2) – Nakkilan pikavuoropysäkki (vt 2) – Harjavalta, Hiittenharjun pysäkki (vt2) – Peipohjan pikavuoropysäkki (vt 2) – Huittisten linja-autoasema – Helsinki

Reitti 3: Luvia, ST1 (vt8) – Eurajoki (vt8) – Rauman linja-autoasema – Euran matkahuolto – Köyliö, Ristola – Huittisten linja-autoasema – Helsinki

Ilmoittaudu 21.8. klo 16 mennessä täältä. Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä osallistujaa. Täältä voit ladata tapahtuman esitteen.

Jäsenetu satakuntalaisille opettajille

Eurajoella sijaitsevasta Hannan Gluteenittomat Herkut yrityksestä saat 10% alennuksen ostettavista tuotteista. Voit tutustua yrityksen myynnissä olevaan valikoimaan heidän Internet-sivulta.

Kategoriat: Kirjoitukset | Avainsanoina | Jätä kommentti

Jäsenkirje 3 / 2021

Paikallisneuvottelupyyntö työnantajalle

OAJ:n Länsirannikon Koulutus Oy:n opettajien paikallisyhdistys on esittänyt paikallisten neuvottelujen aloittamista poikkeusolosuhteista aiheutuneiden tehtävien vaativuuden kasvamisesta, työn mukauttamisesta, uusien työtapojen ja IT-järjestelmien käyttöönottamisesta sekä lisätöiden ja -vastuiden kasvamisesta. Luottamusmiehet ja paikallisyhdistys kantaa huolta opettajien jaksamisesta.

Paikallisneuvottelut aloitetaan YT-neuvottelukunnassa ke 7.4. klo 8.

OAJ Juhlagaala pe 9.4. klo 18.30 – 21.00

OAJ toivottaa kaikki jäsenensä tervetulleiksi juhlagaalaan 9.4.2021 klo 18.30–21.00. Gaala lähetetään suorana lähetyksenä. Puheiden ja tervehdysten lisäksi gaalassa esiintyvät Vesala ja Lauri Tähkä & Revohka. Tilaisuuden juontaa imitaattori-näyttelijä Jarkko Tamminen.

Linkki juhlaan, lisätiedot ja tarkempi ohjelma löytyvät OAJ:n verkkosivuilta.
https://www.oaj.fi/oaj/koulutusvaikuttaja-gaala/

OAJ Satakunnan alueyhdistyksen kevätkokous 20.4. klo 17.00 alkaen

Pidetään Teamsillä 20.4., klo 17 alkaen. Ilmoittautumiset kevätkokoukseen 13.4. mennessä sähköpostilla kimmo.liljeroos@winnova.fi. WOPY:n nettisivuilla ladattavissa kevätkokouksen kutsu ja toimintakertomus vuodelta 2020.

OAJ Satakunnan alueyhdistyksen kulttuurielämys pe 23.4. klo 19 alkaen

OAJ Satakunta tarjoaa jäsenilleen Jukka Puotila Show perjantaina 23.4. klo 19 alkaen. Linkki esitykseen löytyy OAJ Satakunnan kotisivuilta pe 23.4. klo 18.30.

Paikalliset jäsenedut

Etäjooga

Jatkossakin joogaat edullisesti kotoa käsin. OAJ Satakunnan jäsenet saavat ostaa tarjoushintaisen prepaidkortin MEET-etäjoogatunteja varten. Katso tarkemmat tiedot mainoksesta.

Muut paikalliset edut

Porin paikallisyhdistys on sopinut seuraavat jäsenedut kaikille OAJ Satakunnan jäsenille. Katso kaikki edut täältä.

WOPY:n kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 31.3. Teamsissä ja kokoukseen osallistui 20 yhdistyksen jäsentä. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus yhdistyksen kevätkokouksessa. Kokouksessa hyväksytty toimintakertomus on ladattavissa on WOPY:n kotisivuilla.

Kategoriat: Kirjoitukset | Avainsanoina | Jätä kommentti

Jäsenkirje 2 / 2021

Luottamusmiesasiat

Lukuvuoden suunnittelu 2021-2022

Winnovassa siirrytään 1.1.2022 kalenterivuosipohjaiseen vuosityöaikaan. Tämä tarkoittaa, että ennen seuraavan työkauden alkua 1.8.2021, opettajalle laaditaan vain syksyyn kohdistuva vuosityöaikasuunnitelma sekä syksyn aikana laaditaan vuosityöaikasuunnitelma vuodelle 2022. Syksyn työjakson työkertymä on 20 viikkoa eli 750 tuntia, niillä kenellä on 1500 vuotuinen työaika. Ne kenellä on käytössään henkilökohtainen vuosityöaika, heille lasketaan henkilökohtainen työaika syksyksi laskukaavalla henkilökohtainen vuosityöaika jaettuna 42 viikolla ja kerrottuna 20 (syksyn työviikot).

Syksyn osalta on käytössä vain kaksi viikkoa vapaajaksoja, jotka oppilaitoksen lukuvuosisuunnitelman mukaisesti ajoittuvat syyslomaviikolle ja jouluviikolle. Näitä vapaajaksojen uudelleen sijoituksesta voit neuvotella lähiesimiehesi kanssa. Lukuvuoden suunnitellusta voit lukea rehtorin tiedotteen helmikuulta Wintrasta.

E-osiosta siirtyvien vuosityöajan uudelleenvalinta

E-osiosta vuosityöaikaan siirtyneet, jotka ovat valinnet henkilökohtaisen vuosityöajan, on heidän tehtävä vuosityöajan uudelleen valinta 30.4. mennessä (suositus 31.3. mennessä). Valinta suoritetaan henkilökohtaisen vuosityöajan ja minimissään 17 % sitomattoman työnmäärä tai 1500 tunnin vuosityöaika ja 25 % sitomattoman työn minimi määrä. Valinta suoritetaan Sympassa.

Mikäli olet jo aiemmin valinnut vuosityöajan määräksi 1500 tuntia, sinun sitomattoman työnmäärä automaattisesti kasvaa 25 %.

Tämä muutos astuu voimaan 1.8.2021 alkaen. Tästä voit lukea aiheesta Wintran uutinen

Mikäli sinulla on kysymyksiä tähän liittyen voit liittyä luottamusmiehen järjestämään 18.3. klo 16 Teams-tapaamiseen. Pyydä osallistumislinkki luottamusmies Kimmo Liljeroosilta (kimmo.liljeroos (ät) winnova.fi).

Kysely kehityskeskusteluiden toteuttamisesta

Palkkatyöryhmä, jossa oli työntekijöiden ja työnantajan edustajat, päivittivät viime vuoden puolella aiempaa palkkausjärjestelmää. Se hyväksyttiin YT-neuvottelukunnassa 25.11.2020. Samalla sovittiin kehityskeskustelun toimintatavasta. Luottamusmiehet haluavat tietää, miten kehityskeskustelu käytännössä toteutettiin.

Vastaukset tulevat niemettöminä. Teemme koonnin vastauksista, joka esitetään seuraavassa YT-neuvottelukunnan kokouksessa. Toivomme mahdollisimman monen opettajan vastaavan, jotta saamme realistisen kuvan kehityskeskusteluiden toteutuksesta. On ensiarvoisen tärkeää, että sinä vastaisit tähän kyselyyn. Vastausaika päättyy 15.3. 

Yhdistyksen kevätkokous 31.3.2020

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään 31.3. klo 17.30 Teamsissä. Lataa itsellesi kokouskutsu, esityslista ja toimintakertomus. Kokoukseen ilmoittautumiset 28.3. mennessä. Kokoukseen osallistujille toimitetaan Kotipizzan lahjakortti.

Teams-linkki kokoukseen osallistujille toimitetaan ti 30.3. Yhdistyksen osallistujien valtakirja pitää toimittaa ti 30.3. mennessä sihteerille sähköpostilla, kimmo.liljeroos (ät) winnova.fi

Uusi OAJ:n Satakunnan alueyhdistyksen jäsenetu

Tuo Hetken MEET etäjoogatunti kotiisi ja varaa maksuton osallistumisoikeus 8.3. – 7.4.2021. Erilaisia etätunteja on tarjolla lähes päivittäin, lue ja tutustu osoitteessa varaaheti.fi/hetki. Lataa itsellesi etäjoogatunnin esite.

Luo itsellesi järjestelmään käyttäjätunnus muodossa ”OAJ omasukunimi etunimi”. Ota tarvittaessa yhteyttä sähköpostilla yhteys@joogastudiohetki.fi.

Kategoriat: jäsenkirje | Avainsanoina | Jätä kommentti

Jäsenkirje 1 / 2021

Hyvää alkanutta vuotta 2021, toivottavasti vuodesta tulee erityisen hyvä kaikille opettajille. Toivotaan, että paluu ”vanhaan” normaaliin tapahtuu vielä kevään aikana ja Covid19 saadaan voitettua.

Luottamusmiesten Teams-tapaamiset

OAJ:n luottamusmiehet Teams-vastaanottoajat ovat:

 • ke 20.1. klo 8.30 – 15.30, paikalla Jaana Antila ja Kimmo Liljeroos
 • pe 22.1. klo 8.30 – 12.00, paikalla Jaana Antila ja Kimmo Liljeroos
 • ma 25.1. klo 8.30 – 15.00, paikalla Jaana Antila ja Vesa Lähteenlahti

Tule mukaan oheisesta linkistä: http://bit.ly/3nLP4Fa

Ajankohtaisia luottamusmiesasioita ovat mm:

 • E-liitteessä olevien uudelleen valinta viimeistään 30.4.2021
 • palkkauksen paikallinen järjestelyvaraerä 1.4.2021
 • opinto-ohjaajien palkat 1.1.2021 alkaen
 • muut AVAINOTES muutokset
 • oppivelvollisuuden laajeneminen toiselle asteelle 1.8.2021
 • oppituntien jaksotus ja ruokatauot
 • työpäiväsuunnitelmat vuoteen 2023

Laajennettu oppivelvollisuus, OAJ:n Facebook Live -keskustelu 19.1. klo 16-17

Tapahtuma on suunnattu erityisesti ammatillisille opettajille. Tapahtumaan liittyminen tapahtuu OAJ:n Facebook-sivujen kautta https://www.fb.me/oajry

Educa-verkossa 29.-30.1.

Educa 2021 toteutaan kokonaisuudessaan verkossa. Erityisesti la 30.1. ohjelma on suunnattu opettajille. Tutustu ohjelmaan ja rekisteröidy tapahtumaan OAJ:n nettisivulla: http://bit.ly/3oSsvQD

Samikset-tapahtuma Netin pimeällä puolella verkossa 6.2.2021 klo 11-13

Tilaisuuden puhujana FT, yliopettaja ja tietokirjailija Ari Haasio. Aiheina on mm. verkkorikollisuus, TOR-verkko, huumekauppa ja muu rikollinen toiminta verkossa ja mitä ammatillisen opettajan pitää tietä näistä. Koulutus toteutaan etäluentona Teamsissä, lisäksi illalla tiedossa verkkoristeilyä. Ilmoittaudu mukaan: https://forms.gle/p2bv2xf7wyueCvvP7

Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous

Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 12.1., jossa yhdistykselle valittiin varapuheenjohtajaksi Anu Sköld-Nurmi ja sihteeriksi Kimmo Liljeroos. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Seppo Kaunisto.

Kategoriat: jäsenkirje | Jätä kommentti

Jäsenkirje 7 / 2020

Joulukiireet painavat jo kovasti päälle ja moni odottaa tulevaa vapaajaksoa raskaan syksyn päätteeksi. Kohta on aika levähtää ja nauttia jouluista herkuista!

OAJ lähtee vahvistamaan opettajuuden arvostusta – ”Yhdessä pystymme vaikka mihin

OAJ käynnistää ensi vuonna hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajuuden arvostusta. Järjestö haluaa havahduttaa suomalaisia siihen, miten tärkeää OAJ:n jäsenten tekemä työ on koko yhteiskunnalle. Koko OAJ-yhteisön toivotaan innostuvan mukaan jo hankkeen suunnitteluvaiheessa. Lue lisää opettajuuden vahvistamisesta OAJ:n kotisivuilta

Laita äänesi kuuluville ja vastaa oheiseen kyselyyn, voit voittaa 80€ lahjakortin.

Kuntavaalit 2021: Isot asiat päätetään lähellä sinua
Ehdokkaita etsitään nyt, OAJ kannustaa opettajia asettumaan ehdolle kuntavaaleissa!

Moni OAJ:n jäsenten työhön konkreettisesti vaikuttava päätös tehdään kunnissa. Siksi OAJ kannustaa ensi kuntavaaleissa ehdolle jokaista, joka haluaa puolustaa laadukasta opetusta. Olemme koonneet listan eduskuntapuolueista, jotka etsivät jo nyt ehdokkaita. Käy lukemassa lisää OAJ:n kuntavaalitavoitteista nettisivuilta.

Paikallisesti jaettava järjestelyerä
Työehtosopimuksen mukainen 0,4 % suuruinen paikallisesti jaettava järjestelyerä maksetaan 1.4.2021. Järjestelyerä jaetaan työntekijöiden osaamisenarviointien ja kehityskeskustelujen pohjalta.

TULOSSA: Verkkosamikset 6.2.2020, merkitse päivä kalenteriisi!

Liity WOPY:n Facebook sivujen seuraajaksi ja pysyt ajan tasalla ajankohtaisista opettajuuteen liittyvistä asioista:

Winnovan opettajien paikallisyhdistys haluaa toivottaa jäsenilleen Hyvää Joulua ja Iloista Uutta Vuotta 2021.

Kategoriat: Kirjoitukset | Avainsanoina | Jätä kommentti

Jäsenkirje 6 / 2020

Maailman opettajien päivä (MOP)

Maailman opettajien päivää (MOP) vietetään 5.10. maailman laajuisesti. Yhdistys on järjestänyt opettajille mahdollisuuden käydä nauttimassa kakkukahvit Porissa ja Raumalla kahdessa eri kahvilassa. Lataa MOP-kutsu itsellesi tästä.

Porissa voi käydä Petra’s Cafe kahvilassa päivän aikana.
Raumalla voi käydä Puistokahvilassa päivän aikana.

Käyttöösi on varattu 10€ ja edun saat käyttöön, kun vilautat kassalla OAJ:n jäsenkorttia ja sanot tunnussanan WOPY.

Paikallisyhdistys WOPY:n syyskokous

Yhdistyksemme syyskokous pidetään to 29.10. klo 18 Tuorin kartanossa (https://www.tuorinkartano.fi/).
Merkitse päivä jo kalenteriin, kokouksen kutsu ja kokousmateriaalit lähetetään lokakuussa.

Eläkeilta

OAJ:n jäsenille suunnattu eläkeilta pidetään 2.11.2020 etäluentona.
Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia kimmo.liljeroos@gmail.com
Linkki etäluentoon toimitetaan myöhemmin.

Esimiestapaaminen 10.11.2020

Alueyhdistys järjestää esimiehille koulutusta Kauttualla. Tule mukaan verkostoitumaan ja keskustelemaan esimiesten työn vaativuudesta ja OAJ:n esimiehille tarjoamista palveluista. OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto on paikalla. Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen virpi.j.ojala@gmail.com viimeistään ma 30.10.2020. Lataa esimiestapaamisen kutsu itsellesi tästä.

Ammatillinen seminaari 27.-29.11.2020

Alueyhdistyksen ammatillisille opettajien seminaari pidetään Tallinnassa.
Seminaarin aiheita ovat mm. ajankohtainen edunvalvontakatsaus, oppivelvollisuuden
laajentaminen ja sen vaikutukset toisen asteen koulutukseen, jatkuvan oppimisen uudistus. Seminaari on tarkoitettu ensisijaisesti jäsen- ja paikallisyhdistysten aktiiveille. Lataa tapahtuman kutsu itsellesi tästä. Ilmoittautuminen 18.10. mennessä https://forms.gle/8k6c7d8xLKFQB7to8

Kategoriat: jäsenkirje | Jätä kommentti

Jäsenkirje 5 / 2020

SAMIKSET-tapahtuma la 12.9. on peruutettu!

Ammatillisten opettajien TES-ilta ke 9.9. klo 17.30 alkaen

Tapahtumapaikka on Sataedu Ulvila, auditorio. Illan aiheena on opettajien uudet työehtosopimukset astuivat voimaan 1.4. alkaen. Tule kuuntelemaan mitä työehtosopimuskauden muutoksista alueyhdistyksen järjestämään edunvalvonnalliseen ajankohtaisiltaan. Lataa tästä itsellesi tapahtuman kutsu.
Täältä pääset ilmoittautumaan ay-iltaan mukaan.

Alueyhdistyksen Kulttuuribussi Helsinkiin 26.-27.9.

Kulttuuribussi starttaa eri paikkakunnilta Satakunnasta lauantaina aamulla. Tarkempi bussien aikataulu lähetetään osallistujille. Kulttuuribussin omavastuuhinta matkalle osallistujalle on 60€ / henkilö. Hinta sisältää bussikuljetuksen ja yöpymisen kahden hengen huoneissa Sokos Hotel Originalissa. Lataa itsellesi tästä kulttuuribussin kutsun.

Ilmoittautumiset alkavat su 16.8. klo 16.00 alkaen, mukaan mahtuu 100 nopeinta. Kulttuuribussin ilmoittautumiset oheisen linkin kautta.

Alueyhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous to 27.8. klo 17 alkaen

Kokouksen pitopaikka Kokous- ja juhlatalo Etappi22:ssa Raumalla (Satamakatu 22D), Ennen kokousta on ruokailu ja valtakirjojen tarkistus, kokous alkaa klo 18.00. Täältä voit ladata itsellesi kokouskutsun. Kokoukseen ilmoittatumiset OAJ Satakunnan kotisivun kautta oheisesta linkistä.

Kategoriat: Kirjoitukset | Avainsanoina | Jätä kommentti