Jäsenkirje 1 / 2024

Muutosneuvottelut

Muutosneuvottelut käytiin hyvässä yhteishengessä, vaikka kaikesta asioista ei oltu yksimielisiä työantajan kanssa. Kokonaisuudessaan muutosneuvotteluprosessi oli raskas ja yksilötasolla irtisanomiset ovat tragedia. Muutosneuvottelujen alkuperäisenä irtisanomistarpeena oli 40 työntekijää. Muutosneuvotteluissa haettiin sopeutustoimia kaikista oppilaitoksen toiminnoista ja tiloista. Neuvotteluissa pyrittiin mahdollisuuksien mukaan huomioimaan myös luonnollinen poistuma. Muutosneuvottelut päättyivät 18 henkilön irtisanomiseen, joista 11 henkilöä on koulutuspalveluista ja 7 henkilöä on tukipalveluista. Irtisanomisista sekä kaikista sopeuttamistoimista päätöksen tekee työnantaja. Ennen lopullisia päätöksiä työsuhteeseen kohdistuvista toimenpiteistä esihenkilöt kutsuvat 26.1.- 16.2.2024 ryhmäkohtaiset tapaamiset yksiköille, joita suorat sopeuttamistoimenpiteet koskevat. Tapaamisessa on mukana myös esihenkilön esihenkilö.

Oppituntien määrä ei muutosneuvottelujen myötä vähene. Se tarkoittaa sitä, että työ jakaantuu aiempaa pienemmälle määrälle työntekijöitä. Yksi syy neuvottelujen pitkälle kestolle oli se, että säästökohteita etsittiin kaikkialta muualta paitsi opetuksesta. Organisaation tasolla pyrimme käymään läpi kaikki mahdolliset keinot ennen varsinaisiin henkilöstöirtisanomisiin päätymistä.

Mikäli et pääsyt osallistumaan toimitusjohtajan pitämään infotilaisuuteen, tallenteen voit katsoa tämän uutislinkin sivun kautta.
Muutosneuvottelut päättyivät – Henkilöstön tiedotustilaisuus 23.1. tallenne ja materiaalit (sharepoint.com)

OAJ:n luottamusmiesvaalit (Rauma / Laitila)

OAJ:n Länsirannikon Koulutus Oy:n opettajien paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa päätettiin avata ehdokasasettelu luottamusmies Rauma / Laitila alueelle. OAJ:n jäsenistölle luottamusmiesvaalien ehdokasasettelu on avoinna 1.2. – 11.2.2024. Luottamusmiehen toimikausi on 1.8.2023 – 31.7.2026.

Mikäli tehtävä sinua kiinnostaa, toimita itsestäsi lyhyt esittely ja valokuva sähköpostilla 11.2. mennessä yhdistyksen puheenjohtaja Kari Murrolle osoitteeseen kari.murro@winnova.fi.

Vaalien järjestämisestä vastaa vaalitoimikunta, johon valittiin yhdistyksen puheenjohtaja Kari Murro sekä hallituksen jäsenet Kimmo Liljeroos ja Konsta Ojanen.

OAO-jaos ja YSI-jaos: Etäkoulutus 15.2. yksilöllistäminen ja eriyttäminen lukiossa ja ammatillisella 2. asteella.

Jaokset järjestävät etäkoulutuksen aiheesta Yksilöllistäminen ja eriyttäminen lukiossa ja ammatillisella 2. asteella – miten tunnistaa ja ottaa huomioon opiskelijan erityiset tarpeet?

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen ke 31.1. mennessä. Paikkoja rajoitetusti, joten toimi nopeasti. (Ilmoittautuminen 15.1. klo 8.00 alkaen). Ilmoittaudu koulutuksen TÄSTÄ

Koulutus järjestetään to 15.2. klo 17.50 – 20.00 Teamsillä, Voit ladata koulutuksen kutsun tästä.

Äänihyvinvoinnin ABC 7.2.2024

Koulutus järjestetään Sataedun Ulvilan toimipisteessä klo 18-20. Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Koulutuksen lähtökohtana on kestävä ja ilmaisuvoimainen ääni. Käymme läpi äänihyvinvoinnin keskeisiä osatekijöitä ja perehdymme terveen puheäänen muodostukseen. Koulutus antaa konkreettisia työvälineitä äänihäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja äänen vahvistamiseen.

Kouluttajana toimii Laura Vallenius Äänikaupan (www.aanikauppa.fi)  perustaja.

Ilmoittaudu 31.1.2024 mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ. Voit ladata koulutuksen kutsun tästä.

Kulttuuribussi Helsinkiin 9.-10.3.2024

Lähdemme Satakunnasta lauantaina aamulla ja olemme perillä Helsingissä noin klo 12.30. Paluumatkalle lähtö sunnuntaina klo 14.00. Bussimatkalla ajankohtaisia ay-asioita. Kulttuuriohjelmansa jokainen osallistuja järjestää haluamallaan tavalla itse.

Yhdistyksen omavastuu on 80 € /osallistuja sisältäen bussimatkan ja majoituksen kahden hengen huoneessa Hotelli Scandic Simonkenttä.

Ilmoittautuminen 15.1.2024 klo 15.00 – 3.2.2024 klo 12.00 (tai kun kaikki 100 paikkaa on varattu) oheisen linkin kautta. Tästä voit ladata tarkemman bussiaikataulun ja ohjelman.

Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous 25.1.

Yhdistyksen järjestäytymiskokouksessa valittiin seuraavat henkilöt yhdistyksen eri tehtäviin:

  • varapuheenjohtaja Anu Sköld-Nurmi
  • sihteeri Kimmo Liljeroos
  • solidaarisuusvastaava Anu Sköld-Nurmi
  • järjestövalmiusvastaava Marita Kärki
  • laajennettu johtoryhmä Kari Murro
  • kurinpitotoimikunnan jäsen Vesa Ketola ja varalla Marita Kärki

Yhdistyksen kokouksessa päätettiin:

  • yhdistyksen kevätkokous pidetään 20.3. Raumalla
  • luottamusmies Rauma / Laitila vaalitoimikunnan kokoonpano Kari Murro, Kimmo Liljeroos ja Konsta Ojanen
  • luottamusmiesvaalin ehdokasasettelu 1.-11.2.
Kategoria(t): jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa