Jaana Antila, pääluottamusmiesehdokas

Jaana Antila
lehtori, luottamusmies
hyvinvointi, Pori
p. 044 455 7722

 

 

 

Työura
Olen aloittanut opettajan työurani Porin ammatillisessa kurssikeskuksessa vuonna 1986 päätoimisena tuntiopettajana.  Viimeisen 30 vuoden aikana olen tehnyt opettajan (nuoret,aikuiset), aikuiskoulutusvastaavan ja projektipäällikön töitä eri organisaatioissa (Porin sosiaalialan oppilaitos, Porin palveluopisto, Porin ammattiopisto, WinNova). Tämä työkokemus on antanut laajan ja monipuolisen näkemyksen ammatillisesta koulutuksesta ja sen haasteista henkilöstölle.

Ay-toiminta
Työuraani on sävyttänyt viimeiset 20 vuotta luottamus- ja varaluottamusmiehenä sekä opettajayhdistyksen puheenjohtajana toimiminen. Olen ollut vaikuttamassa aikoinaan työn tekemisen ehtoihin sosiaali- ja terveysalan opettajien siirtyessä uuteen virkaehtosopimukseen (kokonaistyöaika).  Ristiriitatilanteiden selvittelyt ja työsuhteisiin liittyvät asiat ovat myös luottamusmiehen arkipäivää. Nyt olen WinNovassa ohjausryhmässä, jossa neuvotellaan vuosityöaikaan liittyvistä työntekemisen ehdoista. WinNovassa olen toiminut luottamusmiehenä (kokonaistyöaika; sote, metsä, opot) vuodesta 2010 lähtien.

Tulevat haasteet
Oman haasteensa nykyiseen luottamismiestoimintaan tuo tapa toimia osakeyhtiössä, samoin useamman toimipaikan/koulutusalan opettajien luottamusmiehenä oleminen. Opettajan työn näkökulmasta keskeistä on tuleva työehtosopimusmuutos (vuosityöaika) ja ammatillisen koulutuksen reformi. Minusta myös tuleva muutto kampukselle sekä opiskelijahallintojärjestämän muuttuminen tuo mukanaan työajankäyttöön ja jaksamiseen liittyviä seikkoja. Muutoksia on siis lyhyen ajan sisällä tulossa runsaasti ja niiden hoitamiseen tarvitaan pääluottamusmieheltä osaamista ja kokemusta luottamusmiestoiminnasta.

Kategoria(t): Kirjoitukset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa