Jäsenkirje 3 / 2024

Kesä lähestyy lujaa vauhtia ja yhdistystoiminta myös hiljenee kesänajaksi. Yhdistys toivoo kaikille opettajille oikein virkistävää ja rentouttavaa lomaa. Tässä ennen lomalle jäämistä muutamia tärkeitä nostoja henkilöstönedustajilta.

Henkilöstön edustajien tiedote 1 / 2024

Vuosityöajan soveltamisohje

Luottamusmiehille on tullut jonkin verran yhteydenottoja vuoistyöajan soveltamiseen johtuen. WinNovassa on kirjallinen vuosityöajan soveltamisohje, joka löytyy
Wintrasta –> työsuhdeasiat –> vuosityöajan soveltamisohje.

Kuvaruutukaappaus Wintrasta, että mistä löydät vuosityöajan soveltamisohjeen

Soveltamisohjetta on viimeksi päivitetty vuoden 2024 muutosneuvottelussa sovitut resursointiohjeet. Muutokset tehdään yhteistoiminnassa työnantajan kanssa noudattaen olemassa olevaa neuvottelujärjestelmää. Työnantajalla eikä myöskään henkilöstön edustajilla ole tällä hetkellä tarvetta päivittää ohjetta.

Lain ja asetuksen muutosesitykset

Hallituksen esitys on lausuntokierroksella, jossa esitetään uutta lakia ammatillisen koulutuksen toiminnanohjauksen kokeilusta, muutoksia ammatillisen koulutuksen lakiin (mm. oppimisen tuki, työelämätoimikunnat), isoja muutoksia rahoituslakiin (mm. laskennallinen perusrahoitus, toteutuneiden opiskelijavuosien perusteella myönnettävä perusrahoitus) ja muutoksia asetukseen rahoituksen laskentaperusteista.

Nykyinen rahoitusmalli ja esitetty laskennallinen perusrahoitus

Ammatillisen koulutuksen rahoitusmallissa suurin muutos tulee olemaan tutkintojen siirtyminen kustannuskorista toiseen ja näiden kustannuskorien painokertoimissa tapahtuu isoja muutoksia, esim. kustannusryhmässä 1:ssä tulee olemaan kaikki ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ja liiketalouden perustutkinto, tässä korissa painokerroin alenee 0,41 (nykyisin se on 0,78) eli rahoitus näissä koulutuksissa vähenee oleellisesti. Puolestaan TUVA koulutuksen painokerroin nousee 2,39 (nykyisen se on 1,54).

Hallituksen budjettiriihessä tehty 100 miljoonan rahoitusleikkaus ammatilliseen koulutukseen

Hallituksen 100 miljoonan leikkaus tarkoittaa 8300 opiskelijavuoden vähennystä, joka kohdentuu koulutuksen järjestäjille eri tavalla. Valtaosa leikkauksista tulee todennäköisesti kohdistumaan ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksiin, jolloin sillä on vaikutusta WinNovan koulutustarjonnan suunnitteluun. Viestitämme asiasta mahdollisimman nopeasti, kun saamme tarkempaa tietoa.

Työsuojeluvaltuutettujen terveiset

Työsuojeluvaltuutetut toivottavat koko henkilöstölle palauttavaa, virkistävää ja turvallista kesää 2024. Kaiken muutoksen ja epävarmojen aikojenkin keskellä, omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen kannattaa aina kiinnittää huomiota.

Koko kirjeen voit käydä lukemassa täältä.

SuomiAreena Porissa 25.-28.6.2024

OAJ on tänäkin vuonna mukana SuomiAreena tapahtumassa Porissa. OAJ:lla on Kansalaistorilla teltta 25.-26.6., tervetuloa tapaamaan OAJ:n väkeä teltalle. Tule seuraamaan keskusteluamme keskiviikkona 26.6. klo 10 Porissa paikan päällä tai vaikka kotisohvalta. Keskustelun aiheena on ”Miten turvataan koulutuksen ja kasvatuksen laatu läpi Suomen!”

SuomiAreenan ohjelman löydät täältä.

Uusien opettajien ja OAJ:n jäseninfotilaisuudet

Yhdistys järjestää syksyllä uusille opettajille OAJ:n jäseninfotilaisuudet. Oletko tullut opettajaksi viimeisen vuoden aikana tai kaipaat lisää informaatiota OAJ:n tarjoamista eduista. Tilaisuuksia järjestetään kaksi, joista toinen Porissa ja toinen Raumalla.

  • Tiedepuistossa Porissa 2.9. klo 16.30 alkaen
  • Suojantiellä Raumalla 12.9. klo 16.30 alkaen

Tästä pääset ilmoittautumaan.

Opettajan vastuut ja velvollisuudet webinaari

OAJ järjestää 4.9.2024 webinaarin opettajan vastuista ja velvollisuuksista. Laita päivämäärä ylös, tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta tulossa elokuun jäsenkirjeessä.

Voit käydä tutustumassa materiaalin jo etukäteen OAJ:n nettisivuilla.

Vaellus Eurajoella 23.8.

OAJ:n Satakunnan alueyhdistys järjestää opettajille kesäisen vaelluksen 23.8. Eurajoella. Laita tämä jo kalenteriisi. Lisää tietoa tulossa lähiaikoina tai viimeistään heti elokuun alussa.

OAJ:n kesäiset jäsenedut

Loma lähestyy – Turvan vakuutus turvaa lomallakin

Muistathan, että OAJ:n jäsenenä sinulle kuuluu Turvan matkustajavakuutus sekä matkatavara- ja matkavastuuvakuutus. Matkustajavakuutus kattaa matkasairauksien ja -tapaturmien kuluja. Vakuutus koskee myös jäsenen mukana matkustavia alle 20-vuotiaita lapsia.

OAJ on vakuuttanut työssäkäyvät ja työttömät jäsenensä sekä opiskelijajäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella, joka korvaa tapaturman hoitokuluja vakuutusyhtiö Turvassa.

Lataa TaskuTurva-sovellus, jolloin vakuutusturva ja matkavakuutuskortti kulkevat mobiililaitteessa mukanasi. Lue lisää täältä.

Pian alkavalla lomalla laineille

Lähde rentoutumaan laivalle! OAJ:n jäsenenä pääset merille jäsenhintaan Tallink Siljan ja Eckerö Linen kyydissä.

Lue lisää täältä.

Sea Life ja Tykkimäki edut OAJ:n jäsenille

SEA LIFE Helsinki tarjoaa OAJ:n jäsenille liput erikoishintaan 15,00 € /hlö (norm. 22,00/18,00 €). Edun saa Sea Lifen lipunmyynnistä OAJ:n jäsenkortilla. Etu koskee samassa taloudessa asuvia. Etua ei voi yhdistää muihin etuihin, alennuksiin, verkkolippuihin tai rannekkeisiin.  

OAJ:n jäsenille kesänriemua Tykkimäen huvipuistossa, jäsenyys todistetaan lippukassalla. Park Hopper -rannekkeella pääsette hurvittelemaan saman päivän aikana huvipuistossa ja Aquaparkissa. S-etukortilla rannekeostoista saa myös bonusta.

  • Huvipuiston päiväranneke yli 120 cm 38 € / kpl
  • Huvipuiston päiväranneke alle 120 cm 31 € /kpl
  • Yhden päivän Park Hopper yli 120 cm 49 € / kpl
  • Yhden päivän Park Hopper alle 120 cm 45 € / kpl

Lue lisää näistä eduista täältä.

Rentouttavaa kesää kaikille opettajille!
Kategoria(t): jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa