Jäsenkirje 8 / 2023

Syksy saapuu ja sen myötä yhdistyksien syyskokoukset sekä maailman opettajien päivä.

JokuRoti luottamusmieskierrokset

Luottamusmiehet Jaana Antila, Vesa Lähteenlahti ja Kimmo Liljeroos kiertävät WinNovan toimipisteissä seuraavasti:

ma 25.9. klo 10.00 – 10.30Pori, Professorintie 5C, tila 2164
ti 26.9. klo 10.00 – 10.30Pori, Tiedepuisto 3, lohko 7, 7206
ke 27.9. klo 9.30 – 10.00Pori, Professorintie 5C, tila 2113
ke 11.10. klo 9.30 – 10.00Pori, Professorintie 5B, opettajien kahvihuone
to 12.10. klo 9 – 15Rauma, Suojantie 2
ma 16.10. klo 9.30 – 10.30Pori, Professorintie 5D, opettajien kahvihuone
ke 18.10. kl0 9.30 – 10.30Pori, Luuta-Kreetantie 1, opettajien kahvihuone
ke 18.10. klo 13.30 – 16.00Ulvila, kahvihuoneet
to 19.10. klo 9 – 15Rauma, Satamakatu 19
ke 1.11. klo 9 – 10.30Rauma, Steniuksenkatu 8
ke 1.11. klo 12 – 15Laitila

Maailman opettajien päivä to 5.10. klo 17.00

Tule mukaan juhlistamaan maailman opettajien päivää kanssamme 5.10. klo 17.00 Satakunnan Museolle (Hallituskatu 11, Pori). Samassa yhteydessä pidetään yhdistyksen syyskokous. Voit ilmoittautua tapahtumaan täältä.

Illan ohjelma:

klo 17.00Tervetuloa Satakunnan Museolle ja opastettu tutustuminen näyttelyyn Otos, jälki, henki, jonka jälkeen itsenäistä tutustumista muihin näyttelyihin.
klo 18.00Ruokailu
klo 19.00Maailman opettajien päivän juhlistaminen ja ansioituneiden yhdistystoimijoiden palkitseminen, juhlapuhe Mea Nordberg, OAJ Satakunnan puheenjohtaja
klo 19.20Winnovan opettajayhdistyksen syyskokous

WOPY:n syyskokous to 5.10.

Tervetuloa Winnovan opettajayhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen Satakunnan Museolle. Ennen kokousta juhlistetaan maailman opettajien päivää tutustumalla Satakunnan Museon näyttelyyn sekä hyvällä ruualla ja nostamalla lasi opettajuuden kunniaksi.

Syyskokoukseen voit ilmoittautua täältä. Syyskokouksen aineistot on ladattavissa täältä:

Alueyhdistyksen syyskokous pe 3.11. klo 18.00

OAJ Satakunnan alueyhdistyksen syyskokousta vietetään hotelli Yyterissä pe 3.11. klo 18.00 alkaen. Syyskokouksen jälkeen on mahdollista jäädä ruokailemaan ja bilettämään Antti Ketosen keikalle. Illalliskortin hinta 40 € ja se laskutetaan osallistujalta. Se velvoittaa osallistumaan syyskokoukseen. Ilmoita kiinnostuksestasi osallistumiseen oman opettajayhdistyksesi puheenjohtajalle. Ilmoittautumiset syyskokoukseen välitetään keskitetysti yhdistyksittäin 29.9. klo 12.00 mennessä.

OAJ 50 vuotta juhlakonsertit

Joko on OAJ:n 50-vuotisjuhlakonsertit kalenterissa? Lippujen varaus alkaa pian! Mikäli et ehdi nappaamaan itsellesi konserttilippua, kaikki konsertit striimataan ja ne ovat katsottavissa kotisohvalta OAJ:n jäsenetuina. Konserttien striimauslinkit julkaistaan oaj.fi/50 sivustolla.

Tampere-talolla järjestettävän Ellinooran konsertin lippujen varaus avautuu 7.10. klo 9, joten sormet valmiiksi näppikselle. Liput menevät sitten tosi nopeasti!

Löydät lisätietoa ja ohjeet lippujen varaamiseen osoitteesta oaj.fi/50. Konserttien lisätiedoista löydät myös majoitustarjouksia.

Vuoden ammatillinen opetusteko – hakuaika alkaa 1.9.

OAJ:n ammatillisen opettajat haluavat nostaa ammatillisen, ammattikorkeakoulun, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön tekemän monipuolisen työn esille. Palkitsemme tunnustuspalkinnolla hyvää opetustyötä tekevän opettajan, parin tai tiimin, Vuoden ammatillisella opetusteko -tunnustuksella. Tunnustuksen saajien tulee olla OAO:n jäsenyhdistysten jäseniä.

OAO:n tunnustuspalkinnon saajien ehdotusten haku käynnistyy 1.9.2023. Ehdotuksia voivat esittää OAO:n VK-yhdistykset sekä heidän jäsenyhdistyksensä. Viimeinen ehdotusten jättöpäivä on 30.11.2023. Tunnustuksen saaja palkitaan sopivassa OAO:n tai OAJ:n tilaisuudessa kahdentuhannen euron tunnustuksella.

Ehdotukset tulee lähettää OAO:n sihteerille marianne.joronen@oaj.fi

Lataa tästä esite ja hakemuskaavake.

Oletko aloittanut ammatillisena opettajana ja olet uudella uralla opettajana?

Ilmoittaudu OAJ:n Uusi ura -koulutus tarjoaa työelämätaitoja sekä vertaistuen ja verkostoitumisen mahdollisuuden niille ammatillisen puolen opettajille, jotka ovat aloittaneet uransa opettajana viiden viime vuoden aikana.

Koulutus järjestetään Helsingissä 3.-4.11.2023 ja Tampereella 15.-16.3.2024.

Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu OAJ:n järjestelmän kautta, kirjaudu tapahtumat.oaj.fi sivustolle ja valitse listalta Uusi ura -koulutus ja täydennä tietosi. Jos sinulla hankaluuksia, voit ottaa yhteyttä yhdistykseen sihteerin Kimmo Liljeroos p. 044 455 8169.

OAJ korvaa ansionmenetyksesi perjantailta.

Joku roti! -kampanja on lähtenyt vauhdilla käyntiin

Ammatillisen toisen asteen Joku Roti webinaari pidetään
ke 8.11. klo 17–18  sekä
ti 14.11. klo 16.30–17.30 on jatkot Saunassa ja aiheena on työajan suunnittelu ja -seuranta (sitomaton, kohdentamaton työaika, sairauspoissaolot ja vuosityöaika). Klikkaa itsesi Saunan jäseneksi täältä.

Tämä webinaari myös tallennetaan ja se on katsottavissa OAJ:n verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen. Asiasta voit kysellä lisää, kun OAJ:n luottamusmiehet jalkautuvat kahvihuonekierroksille.

Lisää tietoa löydät sähköisestä sopimusoppaasta sekä printattavasta Joku Roti- flyerista.

Järjestövalmiuden kohottaminen

OAJ on uutisoinut 22.8.2023 järjestövalmiuden kohottamisesta koskien maan hallituksen suunnitelmia, jotka heikentävät palkansaajien asemaa sekä lisäävät turvattomuutta ja levottomuutta työmarkkinoilla. OAJ hakee edelleen neuvotteluiden kautta ratkaisuja ongelmakohtiin.

Lakisääteinen vientivetoinen palkkamalli

Lakisääteinen vientimalli olisi sopimusautonomian ja kansainvälisten sopimusten vastainen. Palkkauksellisten epäkohtien korjaaminen, virka- ja työehtosopimusten kokonaisvaltainen kehittäminen ja palkkatasa-arvon edistäminen estettäisiin lailla. Sovittelutoiminta vesittyisi täysin ja työrauhahäiriöt vain pitkittyisivät. Samalla heikennettäisiin laillista työtaisteluoikeutta.

Määräaikaisten asema (erityisesti alalle ensimmäistä kertaa tulevat nuoret opettajat)

OAJ ei hyväksy määräaikaisten palkansaajien aseman heikentämistä lainsäädännöllä. Määräaikaiset palvelussuhteet ovat hyvin yleisiä opetus- ja tutkimusalalla. Määräaikaisten opettajien ja tutkijoiden asema heikkenisi, jos jatkossa työsopimus voitaisiin tehdä ilman perusteltua syytä vuodeksi. Myös työttömyysturvan porrasteisuus ja sen kahden kuukauden ensimmäinen porrastusvaihe ja työssäoloehdon pidentäminen kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen heikentäisivät määräaikaisten ja alalle tulevien asemaa.

Valmistautuminen järjestöllisiin toimiin

OAJ valmistelee eritasoisia toimia hallinnon eri tasoilla ja toimiston toimesta. Vaikutamme ennen kaikkea neuvotellen ja yleiseen mielipiteeseen vaikuttaen. Jos nämä keinot eivät tuota toivottua tulosta, tulemme vahvistamaan ja laajentamaan keinoja. Näissä laajemmissa toimissa tulemme tarvitsemaan koko jäsenkentän tukea. Tarkemmat ohjeet tulevat erillisissä viesteissä, kun niihin on tarvetta. OAJ:n suunnittelemat toimet eivät ole maan hallitusta vastaan, vaan ne kohdistuvat suunniteltuihin lakiesityksiin.

Kategoria(t): jäsenkirje. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa