Jäsenkirje 4 / 2022

Monen kesäloma on jo ohi tältä vuodelta ja syksyn aherrus on alkanut. Niin myös yhdistyksen osalta syksyn toimintaa lähdetään viemään eteenpäin.

Uusi opettajien työehtosopimus voimaan 1.5.2022 alkaen

AVAINTA:n työehtosopimus on pituudeltaan kolmevuotinen (1.5.2022 – 30.4.2025). Sopimuskausi on määritelty siten, että vain kahden ensimmäisen vuoden palkantarkistukset on sovittu. Kolmannen vuoden palkantarkistuksista neuvotellaan keväällä 2024, ja mikäli tarkistuksista ei päästä yksimielisyyteen, sopimus voidaan irtisanoa päättymään 1.5.2024 lukien.

Sopimuskausi pitää sisällään seuraavat palkkojen korotukset:

  • 1.5.2022 yleiskorotus 2 %
  • 1.11.2022 paikallinen järjestelyerä 0,5 % (neuvotellaan työantajan kanssa, mutta kohdentaminen työantajan päätöksin, jos ei yhteisymmärrykseen päästä)
  • 1.6.2023 yleiskorotus 1.5%
  • 1.6.2023 paikallinen järjestelyerä 0,4 % (neuvotellaan työantajan kanssa, mutta kohdentaminen työantajan päätöksin, jos ei yhteisymmärrykseen päästä)

Sopimuskaudelle on sovittu kaksi niin sanottua keskitettyä kehittämiserää. Näiden erien käytöstä neuvotellaan liittotasolla erityisesti palkkausjärjestelmän kehittämiseen sekä työvoiman saatavuuteen liittyen. Eristä kuitataan laskennallisesti tiettyjä sopimusmuutoksia.

  • 1.6.2023 1,2 % keskitetty kehittämiserä
  • 1.2.2024 0,4 % keskitetty kehittämiserä

Lisäksi vuodelle 2023 sijoittuu tiettyjä palkojentarkastelulausekkeita.

WinNovassa on sovittu, että 1.5.2022 tulleet yleiskorotukset maksetaan takautuvasti 31.8.2022.

Voit käydä lukemassa AVAINTA:n uudesta työehtosopimuksesta täältä.

Elokuinen perjantai-illan syysvaellus Eurajoella pe 19.8.

Satakunnan opettajien alueyhdistys järjestää Eurajoen koululta koululle vaelluksen. Vaellus käynnistyy Kuivalahden koululta Verkkokarin koulun kautta Lahdenperään. Vaellukselle kokoontuminen Lahdenperässä pe 19.8. klo 16.45, josta on bussikuljetus Kuivalahden koululle.

Vaelluksen pituus on noin 13 km. Reitti on hyväkulkuista ja tasaista maastoa, pääosin metsäautotietä. Matkavauhdin pidämme mukavan rentona nauttien välillä erähenkiset kahvit. Matkan varrella kuulemme palan satakuntalaista paikallishistoriaa ja saattaa siellä olla vähän muutakin ohjelmaa. Vaellus päättyy Lahdenperän virkistysalueelle, jossa on sauna ja uintimahdollisuus. Noin klo 20.00 alkaen on tarjolla myös iltapalaa. Perjantai-iltaa voimme jatkaa rennosti jutustellen puoleen yöhön asti.

Ilmoittaudu tästä viimeistään ma 15.8. mennessä.
Lisätietoja tapahtumasta: Elina Käkelä, 044-5829576

Satakunnan ammatillisten opettajien Samikset-tapahtuma la 8.10. Ahlaisissa

Periteinen Samikset-tapahtuma järjestetään la 8.10 Ahlaisissa Onnenkoskella. Tapahtuman järjestävät WinNovan, Sataedun ja SAMK:in opettajayhdistykset. Tapahtuman ohjelmassa ajankohtaista tietoa edunvalvonnasta sekä rentoa yhdessäoloa ja verkostoitumista alueen muiden opettajien kanssa. Ilmoittaudu mukaan ja täyttämällä oheinen lomake.

Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiviikkojen aikana.

WinNovan opeyhdistyksen syyskokous to 13.10. Porissa

Merkitse päivä jo kalenteriisi. Kutsu ja ilmoittautuminen kokoukseen tulee syyskuun aikana.

Satakunnan alueyhdistyksen 10-vuotisjuhla Yyterissä pe 4.11.

Tavoitteena on, että lähtisimme isolla porukalla viettämään pikkujouluja ja yhdistyksen 10-vuotisjuhlaa Yyteriin. Tilaisuus pidetään Virkistyshotelli Yyterissä. Tilaisuudessa tarjolla runsas buffetpöytä ja illalla esiintymässä Erin. Illan omavastuu hinta on arvioilta n. 40€, mutta tämä ei sisällä yöpymistä. Yöpymisestä tarkempaa informaatiota seuraavassa jäsenkirjeessä.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, täytä oheinen ennakkoilmoittautumislomake.

Kategoria(t): jäsenkirje, Kirjoitukset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa